Deutsche Eck Koblenz5-Daagse reis naar het Moezeldal in Duitsland

Deze veelzijdige 5 daagse reis brengt u naar Duitsland, waar u het Moezeldal en de Vulkaaneifel zult gaan verkennen. Van kasteelbezoek tot een 60 meter hoge koudwatergeiser, en van edelsteenslijperij tot aan het bezoeken van de mooiste Moezelstadjes, wij hebben tijdens deze reis aan alles en  iedereen gedacht! Het uitgebreide programma kunt u hieronder lezen. 

Dag 1 - Bezoek aan Koblenz en aankomst hotel

Fontein KoblenzDe bestemming van deze schitterende 5-daagse reis is Duitsland, en wel het gedeelte Rheinland-Pfalz. Nadat alle koffers in de bus zijn geladen, en iedereen comfortabel zit kan de vakantie dan echt beginnen. Natuurlijk gaan we alles lekker op het gemakje doen deze dagen, daarom beginnen we de reis zoals altijd met een heerlijk kopje koffie met gebak. In Sevenum staat de verse Limburgse Vlaai jullie al op te wachten....

Na de koffie vervolgen we onze weg en al snel zullen we Duitsland bereiken. De eerste bestemming van deze vakantie zal Koblenz zijn.
Koblenz is een prachtige oude stad, gelegen waar de Moezel en de Rijn samenkomen. Het punt waar de Moezel eindigt en in de Rijn stroomt is het beroemde Deutsches Eck. Dit punt maakt Koblenz tot een enorme toeristische trekpleister. Maar Koblenz is meer dan dat alleen. De stad kent een geschiedenis die terug gaat tot in de Romeinse tijd, meer dan 2000 jaar geleden. Kerken, kastelen, paleizen, oude vestingmuren, burchttorens etc. herinneren vandaag de dag nog steeds aan een bewogen verleden. 
Een verleden met als middelpunt de Moezel- en Rijnwijnen. Nu nog is Koblenz een centrum van de wijnhandel. Koblenz kent dan ook, net als vrijwel alle plaatsen in deze omgeving vele Weinstuben, waar u altijd een bezoek aan kunt brengen!
Naast het bezichtigen van het prachtige historische centrum biedt Koblenz ook genoeg gelegenheid om te winkelen of lekker neer te ploffen op een terrasje.


Na het bezoek aan deze prachtige stad is het nog maar een klein stukje rijden naar jullie hotel. Hier zullen jullie aan het einde van de middag hartelijk ontvangen worden met een welkomstdrankje. Als jullie helemaal geinstalleerd zijn op de kamers zal er een heerlijk driegangen diner voor jullie klaar staan.
De avond is verder ter vrije besteding.

Dag 2 - Bezoek Burg Eltz en Cochem

Na hopelijk een rustige nacht is er weer een nieuwe dag aangebroken. Een uitgebreid ontbijtbuffet staat voor u klaar in het restaurant van het hotel. Even fijn wakker worden voor de dag weer gaat beginnen...


Burg EltzVandaag hebben we een bezoek aan een schitterende burcht in de planning, een aansluitend kunnen jullie nog een bezoek brengen aan een van de mooie plaatsjes gelegen in het Elzdal.
Burg Eltz is een van de belangrijkste burchten van Duitsland, en daarnaast ook een van de mooiste (zo niet DE mooiste) burchten van Duitsland. 500 jaar lang is er aan dit kasteel gebouwd, vandaar dat het verschillende bouwstijlen kent. U vindt hier zowel de middeleeuwse bouwstijl als de renaissance terug.
Vanaf de buitenwereld is deze burcht niet te zien, Burg Eltz ligt diep verscholen in een zijdal van de Moezel. Het ligt op een hoge rots, omringd door bossen en riviertjes.
Midden in de burcht ligt een mooi slotplein, met daar omheen 8 woontorens.


Deze burcht is absoluut het bezoeken waard! Wij brengen jullie naar de parkeerplaats. Vanaf hier mag de bus niet verder, maar er zal daar een pendelbus staan wachten die jullie verder naar het kasteel brengt.
Na het bezoek aan dit kasteel vervolgen wij onze weg richting Cochem. Een gezellig en karakteristiek wijnstadje aan de Moezel. Cochem is een echt toeristenstadje, met onder andere vakwerkhuisjes, een gezellig marktplein,  pitorreske straatjes en steegjes. Zelfs delen van de Middeleeuwse Stadsmuren zijn  nog te bewonderen in de stad. Trekpleister van Cochem is toch wel de Reichsburg, die u al van ver boven op de berg ziet pronken als u Cochem binnen rijdt. Voor diegenen die graag winkelen of een terrasje pakken, langs de Moezel loopt een brede promenade met winkels, hotels en restaurant.s Ook in Cochem is er voor ieder wat wils dus!


Tegen de avond is het weer tijd geworden richting het hotel te gaan. Hier staat u weer een driegangendiner te wachten.

Dag 3 - Bezoek aan de hoogste koudwatergeiser ter wereldGeiser Andernach

Inmiddels is het alweer woensdag geworden. Na weer een uitgebreid ontbijtbuffet gaan we op weg naar de stad Andernach, in de Vulkaaneifel, waar we een heel bijzonder fenomeen gaan bezichtigen, namelijk de hoogste koudwatergeiser ter wereld!
Wie bij geisers denkt aan landen als IJsland en de Verenigde Staten heeft zeker gelijk, maar voor de hoogste koudwatergeiser hoeft u dus helemaal niet zover te reizen! Deze geiser is maar liefst 60 meter hoog!!
U maakt eerst een ontdekkingstocht in het belevingscentrum van de Geiser. Aan de hand van interactieve tentoonstellingen en experimenteerstations komt u alles te weten over dit bijzondere natuurfenomeen.
Na dit bezoek vaart u met de boot, die direct bij het belevingscentrum ligt, in ongeveer een kwartier naar het natuurreservaat 'Namedyer Werth'. Hier bevindt de geiser zich.
Hier kunt u de uitbarsting van de koudwatergeiser meebeleven. Ongeveer iedere 100 minuten sist en gorgelt deze majestueuze waterfontein, zodat u het zeker zult beleven.


Mocht er na het bezoek aan de geiser nog tijd zijn dan kunt u de stad Andernach nog even op eigen gelegenheid bezoeken. Andernach is naast Trier een van de oudste steden van Duitsland en dit ziet u dan ook terug in het prachtige historische centrum. De stadsmuren domineren in het centrum, maar verder heeft Andernach nog vele andere bezienswaardigheden...
Terug in het hotel staat er een koud/warm buffet klaar. U gaat een erg gezellige avond tegemoet met live muziek. Voetjes van de vloer! 

Dag 4 - Bezoek aan Idar Oberstein en Bernkastel

BernkastelKuesNa wederom een uitgebreid ontbijtbuffet staat de bus weer klaar. Vandaag gaat u naar Idar Oberstein, een plaatsje bekend door de edelsteenslijperijen. Er zijn vele bezienswaardigheden die verband houden met de edelstenen: de edelsteenmijn in de Steinkaulenberg, Edelsteinmuseum, Heimatmuseum. In het centrum zijn vele stenenwinkeltjes te vinden. 
In Idar Oberstein gaat u dan ook een echte edelsteenslijperij bezoeken.
De historische "Weiherschleife" is de laatste nog door een watermolen aangedreven edelsteenslijperij aan de Idarbach, die in het verleden talloze van deze slijperijen van energie voorzag. Het eeuwenoude handwerk van het slijpen van achaten wordt hier nog gedemonstreerd.
Dagelijks wordt daar nog gedemonstreerd hoe honderden jaren lang de slijpers, liggend op hun buik, de agaten op zandstenen wielen slepen en polijsten.
Rondom de slijperij is een park aangelegd, waarin een hoofdrol is weggelegd voor de Kallwiesweiher, het idyllische stuwmeertje, dat voldoende water voor deze slijperij vast moet houden. Bovendien is er een restaurant om lekker uit te rusten.
De terugweg gaat via het plaatsje Bernkastel Kues. Bernkastel is zeker een van de mooiste plaatsen aan de Moezel. Bewonder de vroegere koopmanshuizen en de kleurrijke renaissancehuizen rondom de fontein op het marktplein. Het historische stadje kent bezienswaardigheden zoals het 17e eeuwse stadhuis, de St. Michaelsbronnen en het fragiele punthuisje dat al sinds 1416 op een te ogenschijnlijk kleine sokkel balanceert.
Dat in Bernkastel vroeger veel wijnhandel plaatsvond is nog steeds te merken. Geniet op een van de vele terrassen van een echt Bernkastels wijntje.....


In het hotel krijgt u weer een heerlijk driegangendiner voorgeschoteld. De avond is weer ter vrije besteding. 

Dag 5 - Bezoek Saarburg en terugreis naar huisSaarburg

Helaas, de dag om weer huiswaarts te keren is alweer aangebroken. Maar natuurlijk gaan we er vandaag nog een gezellige dag van maken. Na het ontbijt checken we uit bij het hotel en stappen in de bus om langzaam richting Nederland te rijden.
Via een prachtige route door de Vulkaaneifel rijden we eerst naar het prachtige plaatsje Saarburg. Dit plaatsje wordt ook wel met recht het klein Venetie van Duitsland genoemd.
Saarburg is een idyllisch klein stadje aan de Saar, en het middelpunt van een romanistisch rivier en wijngaardlandschap. Blikvanger is de ruïne Saarburg (op laten richten door graaf Siegfried von Luxemburg), die hoog boven het stadje op een beboste bergrug ligt. Zeer de moeite waard zijn ook de vissers-schippershuisjes in de benedenstad. In de bovenstad vindt u een waterval. De leuk, een zijriviertje van de Saar, stort zich hier 20m naar beneden. Geniet van de speelse vakwerkgevels en leuke kleine bruggetjes in de stad. Verder is er de oude kerk met een toren uit de 16e eeuw en de Weintraubenmadonna uit de 15e eeuw.
Na het bezoek aan Saarburg is het dan toch echt tijd geworden om weer naar Nederland te rijden. Als afsluiting van deze mooie reis gaat u nog even lekker dineren.
Geniet nog even na en op naar de volgende vakantie!

Deze reis is inclusief: 

 

  • Vervoer per luxe touringcar
  • Verblijf 4 nachten in hotel op basis van halfpension (ontbijt en diner)
  • koffie met gebak op de heenreis
  • Alle genoemde excursies tijdens de reis
  • Afscheidsdiner 

 

 

Voor meer informatie over deze reis kunt u contact met ons opnemen via de mail, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , ons offerteformulier, of telefonisch op nummer 06-54913614

Contact

  • 076-7633519 / 06-54913614
  • Berkenhof 1
  • 4844ST Terheijden
  • KvK nummer: 54716179
  • BTW nummer: NL140916763B01