Delft dagtochtDagtocht Delft

Deze dagtocht brengt u naar de schitterende en altijd gezellige stad Delft. U bezoekt de Nieuwe Kerk, u vaart door de grachten van Delft terwijl u geniet van een lunch en in de middag brengt u een bezoek aan de aardewerkfabriek waar nog steeds het zo bekende Delfts Blauw gemaakt wordt.

Na afloop van dit alles heeft u nog even tijd de stad op eigen gelegenheid te bezoeken. Kortom, een prachtige dagtocht!

Koffie!

De eerste stop richting Delft zal zijn in Oud-Alblas. Hier staat, heerlijk rustig gelegen met een prachtig uitzicht over het water, restaurant de Krom. De geur van verse koffie komt u al tegemoet als u binnen komt. Ook zal vers gesorteerd gebak niet ontbreken

Nieuwe Kerk van Delftdagtocht delft

Delft heeft vele bezienswaardigheden, onder andere de Oude en de Nieuwe Kerk. Vanochtend zult u een bezoek brengen aan de Nieuwe kerk. Schitterende glas-in-lood ramen en een prachtige inrichting zullen u versteld doen staan. Ook vindt u hier het praalgraf van Willem van Oranje, het eerste lid van Oranje-Nassau die in deze kerk is bijgezet.

Lunchen op het water

Rondvaart delft dagreisNa het bezoek aan de Nieuwe Kerk wordt u opgewacht door een schipper die u naar de boot zal begeleiden.

Tijdens een mooie rondvaart door de grachten van Delft kunt u genieten van een goed verzorgd lunchpakketje, met onder andere croissantjes, vers belegde broodjes en vruchtensap.

De Koninklijke Porceleyne Fles

Als u aan Delft denkt, denkt u ongetwijfeld ook aan het welbekende Delfts Blauw aardewerk. Vandaag krijgtDelft dagreis porcelynefles u de gelegenheid met eigen ogen te zien hoe dit Delfts Blauw vervaardigd wordt. U krijgt namelijk een rondleiding door de enige nog overgebleven Delfts aardewerkfabriek uit de 17e eeuw.

Tijdens deze rondleiding reist u onder andere door de geschiedenis van Delfts Blauw en de Porceleyne Fles, ziet u een meesterschilder aan het werk, leert u vanalles over het productieproces. U mag een kijkje nemen in de eetkamer van Johannes Vermeer en de Koninklijke Schatkamer.
Dit is nog lang niet alles, maar de rest mag u zelf ervaren!

Na het bezoek aan de aardewerkfabriek wordt u per boot weer teruggebracht naar het centrum van Delft waar u nog vrije tijd heeft om de stad zelf te verkennen of even lekker op een van de vele terrassen plaats te nemen.....

Dineren in Pijnacker

Deze prachtige dagtocht is nog niet ten einde, want er staat u nog een heerlijk driegangen diner te wachten. Hiervoor hoeven we niet ver te reizen, een paar kilometer van Delft vandaan staat restaurant Tout le Monde.

U wordt hier zeer gastvrij ontvangen, en onder het genot van een diner met een lekker biertje of wijntje kunt u nog even nagenieten van deze mooie dag.

 

Deze reis in het kort:

 • Vervoer per luxe touringcar naar Delft
 • Onderweg koffie met gebak
 • Bezoek Nieuwe Kerk Delft
 • Rondvaart met lunch aan boord
 • Bezoek met rondleiding aardewerkfabriek
 • Diner ter afsluiting van de dagtocht

Voor meer informatie of een offerte voor deze reis kunt u telefonisch contact met ons opnemen op nummer 06-54913614 of via ons offerteformulier. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk antwoorden. 

Keer terug naar alle dagtochten Zuid-Holland

Contact

 • 076-7633519 / 06-54913614
 • Berkenhof 1
 • 4844ST Terheijden
 • KvK nummer: 54716179
 • BTW nummer: NL140916763B01