GLOW Eindhoven komt er weer aan!

Binnenkort, om precies te zijn van zaterdag 7 tot en met zaterdag 14 november is het weer zo ver. Dan vindt het jaarlijkse schitterende lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven plaats. Dit is zo bijzonder, dat wij van mening zijn dat iedereen dit minimaal 1 keer gezien en beleefd moet hebben!

Daarom hebben wij deze reis natuurlijk opgenomen in ons assortiment: GLOW Eindhoven 2015

Vanuit de hele wereld komen kunstenaars naar Eindhoven om daar 8 dagen lang het centrum van Eindhoven om te toveren tot 1 groot kunstwerk van licht. 

Ieder jaar met een ander thema, waardoor het festival nooit hetzelfde zal zijn. Trek goede wandelschoenen aan en een lekker dikke jas en u zult echt een topavond beleven! 

Wij zijn al meerdere jaren met verschillende groepen in Eindhoven geweest en werkelijk iedereen was enthousiast over dit schitterende evenement. Zo nu en dan mogen wij reisverslagen ontvangen van groepen waarvoor wij dagtochten of reizen mochten verzorgen. Zo hebben we er ook een ontvangen van een damesvereniging die in 2013 naar GLOW in Eindhoven zijn geweest. 

Om u een idee te geven hoe leuk deze reis is kunt u hieronder het reisverslag van de dames lezen:

Reisverslag GLOW Eindhoven

Excursie naar GLOW in Eindhoven 12 nov 2013.Glow huis

Glow kerk 2013Vandaag zijn we met 38 dames van de KVO Ulvenhout met de bus naar Eindhoven geweest. De bus stond al keurig klaar naast de Pekhoeve en werden we
netjes ontvangen door Claudia en Marco. Iets over 14.00 uur reden we weg, helaas met regen. Maar al gauw zaten we gezellig met elkaar te kletsen.


Na een klein uurtje waren we in Eindhoven.
We kregen goede informatie mee in de vorm van een boekje van het lichtkunstfestival.
Daarin stond de kunstroute aangegeven waar al het moois te zien was. Een route van ruim vier kilometer, pleinen, loodsen, gebouwen, straten en stegen
zijn allemaal onderdeel van deze 'speelplaats voor kunstenaars'. De kunstenaars laten op originele wijze zien dat door te spelen met licht de werkelijkheid op een heel andere manier
beleefd kan worden!
In kleine groepjes waaierden we uit in het natte Eindhoven en zocht ieder zijn eigen weg. Wij gingen eerst lekker koffie drinken, met natuurlijk iets lekkers erbij.
Daarna even de Bijenkorf in om alvast kerstideeën op te doen.
Heerlijk gegeten, en daarna gingen we aan de tocht beginnen.


waterzakjes glowDit effect krijg je met doorzichtige plastiek zakken
met water erin en lichtslang eronder!


Weer anderen hebben een heel ander stuk van het centrum gezien. De Heuvelgalerie was een lust voor het oog. Zo mooi en netjes met hele grote winkels. Bij het Muziekgebouw Frits Philips hebben we lekker gegeten bij ' Meneer Frits' . Daar zagen we toevallig Anja en Ruud die daar ook waren. Vandaar zijn wij aan de route begonnen. Het was gelukkig droog geworden wat wel heel
fijn was.
Wat een prachtig geweldig evenement, wat hebben wij genoten en we waren niet alleen. Het was best druk maar er was ruimte genoeg voor iedereen. Ook was het verkeer goed geregeld,
aan alles was gedacht, petje af voor Eindhoven. Wij hebben heel de route gelopen.

 


Lichtshow PSV StadionGlow psv

Wij, als vrouwen van KVO Ulvenhout zijn toch maar mooi in het PSV voetbalstadion geweest, waar we een spectaculaire lichtshow hebben gezien vanaf de tribunes.

 
Verderop waren er grote huizen en een kerk verlicht die er daardoor geweldig uitzagen.
Mooi uitgelichte objecten in allerlei kleuren net een sprookje. We hebben veel mooie lichtbeelden gezien, zoals een draak die op water werd geprojecteerd en angstig geluiden uitstootte.


Het was eigenlijk te veel om op te noemen, daarom hebben we veel foto's gemaakt en in dit verslag verwerkt.

draak glow
We hadden de tijd tussen 18.30 en 21.45 uur hard nodig om alles te kunnen zien, wat ons groepje niet gelukt is.
Want om 21.45 uur werden weer bij de bus verwacht.
Die stond al weer netjes klaar. We waren rond 23.00 uur met een voldaan gevoel weer thuis.


Wolkboom glowWeer iemand schreef: Ik vond het een super leuke dag. Na aangekomen te zijn in Eindhoven, met regen, zijn we eerst met z'n vieren, lekker koffie met een heerlijke "Bossche bol"
gaan nuttigen. Daarna gezellig gewinkeld en aan het eind van de middag nog een hapje gaan eten. Om ong. 18.50 uur zijn we op pad gegaan. Intussen was het droog geworden en was het een hele lekkere zachte temperatuur.
We hebben heel de route van 5 km. afgelegd met als hoogtepunt vond ik de lichtshow in het PSV stadion. Het was allemaal heel apart en heb er erg van genoten.
We vonden het een mooie, leuke trip. Complimenten aan de organisatie.
Goede bus met goede chauffeur en partner.


Tekst en foto's voor dit verslag zijn ingestuurd door verschillende
deelnemers van deze dag, dank je wel daarvoor.


Els Gulinski

 

Contact

  • 076-7633519 / 06-54913614
  • Berkenhof 1
  • 4844ST Terheijden
  • KvK nummer: 54716179
  • BTW nummer: NL140916763B01